Forebyg og undgå typiske løbeskader

Mange motionsløbere rammer ind i en skade på et tidspunkt, men de alvorlige skader kan faktisk undgås med den rigtige tilgang, hvor du lytter til din krop og respektere hvis den begynder at sige fra.

Mindre skader som om knæ og led vil kunne ske. Løber du rigtig mange kilometer hver uge, så er risikoen for skader selvsagt større. Vores kroppe er dog individuelle, og derfor er der ikke to købere der kan tåle den nøjagtig samme belastning.

Hvis du er en ambitiøs løber, så gælder det dog om ikke at gå alt for hurtigt frem, men øg farten og distancen stille or roligt over en længere periode. Jo mere man træner desto bedre lærer man sin krop at kende, og et er utroligt vigtigt at lære at kende de signaler som kroppen giver. Det betyder at man nogle gange skal stoppe, før det begynder at gøre rigtigt ondt.

Akut opståede skader

Med en skut skade kan du mærke pludselig smerte, og det opstår fordi væv eller led belastes mere end dets kapacitet. Det kan være ved et vrid i en ankel eller lignende. Den mest måde at undgå denne type skade, det er ved at være frisk når man løber. Desuden er det godt at kende den rute man løber, så der ikke kommer nogle ubehageligoverraskelser undervejs. Brug tid på at vælge den rigtige løbesko som passer til dig og det terræn du skal træne i.

Overbelastningsskader

Sådan en skade vil opstå hvis din krop bliver udsat for en for stor belastning over for kort tid. Hvis du ønsker at undgå overbelastningsskader, så lyt til din krop og derudover så kræver det også at man er realistisk i forhold til hvad ens krop kan holde til.

Smerter i led og muskler kan være naturlige i forbindelse med træning, men de skal gerne gå væk igen inden næste træningspas. Hvis smerten stadig er til stede ved næste træning, så skal du være opmærksom, da det kan være et tegn på en form for overbelastning. Ved træning nedbrydes muskelvæv for at det bliver opbygget stærkere, men hvis du stadigvæk er øm, og du samtidig føler dig lidt træt og uoplagt, så kan et det fordi kroppen har brug for mere restitution. Derfor vil det være klogt at sænke intensiviteten på din træning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.