Hvad er intervaltræning?

Intervaltræning er en træningsform, som kan hjælpe dig med at øge din maksimale iltoptagelse, hvilket er nødvendigt hvis du vil komme i god form. Ved at træne intervalløb, så trænes kredsløbet, dvs. kroppens hjeret og lunger. I intervalløb skruer man op og ned for tempoet, og når man arbejder i højt temp, så kræver kroppen mere ilt. Ved at gøre dette nok gange, så vil kroppens iltoptagelse løbende bliver bedre.

Programmer til intervalløb

Intervalløb kan udføres på forskellige måder, det kan gøres ved længe og korte intervaller. Generelt kan man sige at korte intervaller øger konditionen, men slange intervaller er med til at øge dit løbe tempo.

Korte intervaller vil normalt være på en distance mellem 100-600 meter alter efter hvem du er og hvad din form er. Tempoet skal gerne ligge i niveuaet 80-90 procent af din maksimal hastighed.

De lange intervaller vil normalt være smarte at træne efter en periode på ca. 6 uger hvor du har trænet korte intervaller. I de lange intervaller skal man løbe i det tempo som man gerne vil kunne løbe i fremadrettet. Hvis du fe.sk genre vil løbe 10 km på 40 min, så træner du intervallerne i et tempo der svarer til 4 min. pr. kilometer. De lange intervaller skal gerne være 800- 1.500 meter og være af 3-5 fem omgange.

Badminton og anden høj intensitets sport

Dyrker du sport hvor der er meget høj intensitet eller hvor tempo løbende skifter, så er intervaltræning et godt redskab til at øge sin performance, og her er det primært de korte intervaller. Det gode ved intervaltræning er at den let kan udføres indendørs, og en god badmintontræing kan let afsluttets med korte intervalløb i hallen med badminton sko på, uden at det kræber særlig meget.

Dette vil være smart at gøre en gang om ugen, hvis man træner på et vist konkurrenceniveau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *